İpsala'da İstihdam Seferberliği Projesi

İpsala'da İstihdam Seferberliği Projesi

Bu içerik 03 Ekim 2020 12:15 tarihinde eklendi ve 2152 kez gösterildi.

İpsala'da İstihdam Seferberliği Projesi

İpsala'da İstihdam Seferberliği Projesi

 

Kaymakamımız Sayın Ekrem Güngör, İpsala'da İstihdam Seferberliği Projesi kapsamında İlçemizde faaliyet gösteren tekstil fabrikalarına personel sağlanmasını planlamak üzere paydaşlar ile toplantı gerçekleştirdi.

 

Kayamakamımız Ekrem Güngör başkanlığındaki Toplantıya; İpsala Belediye Başkanımız Sayın Abdullah Naci Ünsal, Esetçe Belediye Başkanı Sayın Cemal Deniz, Yeni Karpuzlu Belediye Başkan V. Sayın Naim Kırmızılı, İşkur Keşan Şube Müdürü Sayın Mehmet Yazıcı, İlçe Milli Eğitim Müdürü Sayın Salih Mehmet Engin, Halk Eğitimi Merkezi Müdürü Sayın Recep Kolcu, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Müdür V. Birsen Kötülüketmez, Petek Tekstil Firma Müdürü Sayın Ümit Tosun, İmteks Firma Müdürü Sayın İbrahim Şentürk katıldı. 

 

Toplantıda İpsala Merkezde, Esetçe Beldemizde ve Yeni Karpuzlu Beldemizde ve uygun olan köylerde İş-Kur desteğiyle Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğünce tekstil sektöründe istihdama yönelik dikiş kursları açılması kararı alındı .

Ayrıca, kursların ilk etapta toplam 130 kursiyerlik kontenjan ile başlaması, 18-45 yaş arası okuma yazma bilen herkesin bu kurslara katılım sağlayabileceği konusunda fikir birliği sağlandı. Proje ile ilgili detayların önümüzdeki süreçte kamuoyuna duyurulması, planlama ve çalışma takvimi oluşturulması kararlaştırıldı.

Son Haberler