2022 Yılı 1.Dönem Buzağı Destekleme Başvuruları

- 2022 yılı Buzağı Desteklemesi 1. Dönem başvuruları 02.01.2023 tarihine kadar yapılacaktır.

- 1. Dönem Buzağı Desteklemesi başvurusu bulunan yetiştiricimizin 2. Dönem Buzağı Desteklemesi başvurusu yapmasına gerek olmayıp, 2022 yılı içerisinde bir kez başvuruda bulunması yeterlidir.

- Yetiştiricilerimiz üyesi bulundukları yetiştirici birlikleri veya kooperatifleri aracılığı ile başvuruda bulunacaklardır.

- Yetiştirici birliği veya Kooperatif üyeliği bulunmayan yetiştiricilerimiz İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğüne bireysel olarak başvuruda bulunacaklardır.

- En az 50 baş dişi sığırı, soğutma tankı ve makineli sabit sağım sistemi bulunan işletmeler, 4 aydan önce buzağı satabilir. Bu buzağılar 120 gün yaşamış ve aşıları tamamlanmış ise desteklemeden yararlanır. Bu koşulları sağlayan işletmeler İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğüne dilekçe ile müracaat etmeleri gerekmektedir. Başvuruda bulunan yetiştiricilerimizin dilekçeleri İl Müdürlüğüne gönderilecektir. Diğer yetiştiricilerin buzağılarını 4 aydan önce satması veya aşılarını tamamlamaması durumunda Buzağı Desteklemesinden yararlanamayacaklardır.